Dostopen, spočit in strokoven družinski zdravnik razbremeni urgenco

V spletni in tiskani ediciji časnika Delo je objavljen pogovor z družinsko zdravnico, dr. Anjo Černe, dr. med., članico posvetovalnega odbora za primarno zdravje pri Triglavu, Zdravstveni zavarovalnici.  
Novice
18.8.2022

dr. Anja Černe

V poglobljenem pogovoru dr. Anja Černe predstavlja delo in izzive družinske medicine v Sloveniji, hkrati pa poda tudi enostavno izvedljive in učinkovite predloge za izboljšanje položaja družinske medicine.

PREBERI ČLANEK

Dr. Anja Černe s strokovnimi predlogi in bogatimi izkušnjami v družinski medicini deluje tudi kot članica posvetovalnega odbora za primarno zdravje pri Triglav, Zdravstveni zavarovalnici, kjer je njena naloga predvsem strokovno svetovanje. »Pomagam jim s svojimi izkušnjami, kje vidim njihovo mesto oziroma kaj bolniki potrebujejo, pa tega žal v sistemu javnega zdravstva pogosto ne dobijo,« je v intervjuju povedala dr. Černetova.

V posvetovalni odbor Triglav, Zdravstvene zavarovalnice so poleg zdravnikov družinske medicine vključeni še pediater, ginekologinja, psihiatrinja in magistra farmacije. Člani odborov so strokovnjaki na svojem področju, ki z interdisciplinarnim mnenjem, diskusijo ter vpogledom v strokovne oziroma klinične protokole in procese pomagajo pri presoji ustreznosti konkretnih razvojnih rešitev ali predlogov.

PREBERI VEČ