Po poškodbi uredimo:

 • Hitrejši obisk pri specialistu
 • Diagnostične preiskave
 • Enostavne ambulantne posege
 • Fizioterapijo 

4 razlogi za sklenitev zavarovanja

Hitro do okrevanja po poškodbi

Z zavarovanjem Specialisti Nezgoda vam hitro uredimo termin za pregled pri specialistu, enostavne diagnostične preiskave, zahtevne diagnostične postopke in enostavne ambulantne posege v primeru poškodbe kot posledice nezgode. Vključena je tudi ambulantna rehabilitacija, kot je fizioterapija, govorna in delovna terapija ter pregled fiziatra.

Široka mreža izvajalcev v Sloveniji

Sodelujemo s številnimi zdravstvenimi ustanovami v Sloveniji, zato vam lahko hiter dostop do specialista nudimo v vaši bližini. Pri izbiri vam svetujemo v Zdravstveni točki.

Kritje za vsako nezgodo

Zavarovanje krije 3.000 EUR za posamezen primer nezgode, od tega kar 600 EUR za ambulantno rehabilitacijo. Več kot dovolj, da otroku omogočite hitro okrevanje po nezgodi ter vrnitev k šolskim obveznostim, športnim aktivnostim in medvrstniškim igram. 

Urejeno z enim klicem

Vse, kar morate vedeti, je telefonska številka 080 26 64. Ko ob poškodbi dobite napotnico osebnega zdravnika, nas pokličete. Vse ostalo na poti do zdravja vašega otroka prevzamemo mi.PRIDOBI PONUDBO

Spoznajte razliko med zavarovanji

Že imate nezgodno zavarovanje in vas zanima, kaj lahko pridobite z dodatnim zavarovanjem?

Z zdravstvenim zavarovanjem Specialisti Nezgoda za otroke in mlade poskrbite za hitrejše okrevanje po nezgodi. To pomeni hitrejšo obravnavo pri specialistih, kar vključuje tudi diagnostične preiskave, enostavne ambulantne posege in fizioterapijo, s  tem pa tudi hitrejše okrevanje ter vrnitev v šolo in k drugim aktivnostim.

 

Z Nezgodnim zavarovanjem otrok in mladih Pazi name pridobite izplačilo zavarovalnine v primeru nezgode. Nezgodna kritja so prilagojena otrokom in mladim do 26. leta. Zavarovanje velja 24 ur na dan, doma in v tujini, v šoli, prostem času in med počitnicami. Zagotavlja hitro izplačilo zavarovalnine, že pred zaključkom zdravljenja.Kaj krije zavarovanje Specialisti Nezgoda?

Po nezgodi vas naročimo na pregled pri tistih specialistih, ki jih potrebujete za obravnavo nove poškodbe. Poskrbimo za hitro postavitev diagnoze in po potrebi naročimo na dodatne preiskave.

Specialistični pregled je del kritja Specialistična obravnava, ki je opredeljeno v Splošnih pogojih zavarovanja Specialisti Nezgoda.

V sklopu pregleda pri specialistu lahko opravite različne preiskave, kot na primer:

 • laboratorijske preiskave
 • rentgen (RTG)
 • ultrazvok (UZ)
 • elektrokardiogram (EKG)
 • spriometrija
 • elektromiografija (EMG)
 • vestibulogram (VTG)

Enostavne diagnostične preiskave so del kritja Specialistična obravnava, ki je opredeljeno v Splošnih pogojih zavarovanja Specialist Nezgoda.

Že na pregledu lahko opravite enostavne ambulantne posege, kot so:

 • punkcija
 • odstranitev tujka
 • oskrba rane
 • aplikacija blokade

Enostavni ambulantni posegi so del kritja Specialistična obravnava, ki je opredeljeno v Splošnih pogojih zavarovanja Specialisti Nezgoda.

Zavarovanje krije najpogostejše zahtevne diagnostične postopke, med njimi tudi:

 • računalniška tomografija (CT)
 • magnetna resonanca (MR)
 • gastroskopija
 • mielografija

Kritje Zahtevni diagnostični postopek je opredeljeno v Splošnih pogojih zavarovanja Specialisti Nezgoda. Celoten nabor preverite na Seznam zahtevnih diagnostičnih postopkov.

Zavarovanje krije do 600 EUR za hiter dostop do ambulantne rehabilitacije po poškodbi:

 • pregled fiziatra
 • fizioterapija
 • delovna in govorna terapija

Kritje Ambulantna rehabilitacija je opredeljeno v Splošnih pogojih zavarovanja Specialisti Nezgoda.

Zavarovalna premija

Koliko stane zavarovanje Specialisti Nezgoda za otroke in mlade?

Najugodnejšo mesečno premijo dobite, če zavarovanje sklenete za dobo 10 let.

Zavarovanje lahko sklene kdorkoli, starostne omejitve ni. Izberete lahko zavarovanje za 1 do 10 let.

OSNOVNA MESEČNA PREMIJA ZA DOBO 10 LET

2,99 EUR*

OSNOVNA MESEČNA PREMIJA ZA DOBO 1 LETA

3,24 EUR*

*Zavarovalne transakcije so oproščene plačila davka na dodano vrednost (DDV). Davek od prometa zavarovalnih poslov (DPZP) se plačuje po stopnji 8,5 %, če je trajanje zavarovalnega razmerja krajše od dobe 10 let. Ta davek se ne obračuna pri zavarovanjih, sklenjenih za 10 ali več let, in pri dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju.

 

PRIDOBI PONUDBO   

KAKO ZAVAROVANJE DELUJE V PRAKSI?

Anžetov zvin gležnja

Otroška razigranost ne pozna meja in tako hitro pride do nezgode. Anže je s prijatelji razigrano poskakoval po trampolinu. Ob doskoku je klecnil v gležnju in ostra bolečina je ustavila igro.

Gleženj je otekel in ga vse bolj bolel. Zato je mama Anžeta odpeljala k zdravniku, kjer je dobil napotnico za pregled pri fiziatru.

Anžetova mama se je po poškodbi obrnila na Zdravstveno točko

Za hitrejše okrevanje je koristila zavarovanje Specialisti Nezgoda za otroke in mlade

Klic na 080 26 64

Mama je ob klicu v Zdravstveno točko opisala, kako je prišlo do nezgode. Takoj so ga naročili na termin za pregled pri fiziatru v njegovi bližini.

Pregled pri fiziatru

Fiziater je Anžeta pregledal in ga napotil na ultrazvočni pregled mehkih tkiv, da bi lahko bolje preučil poškodbo.
Pregled: 100 EUR

Ultrazvočni pregled

Anžetova mama je poklicala izvajalce v bližini, vendar bi moral Anže za ultrazvočni pregled gležnja čakati tudi 1 mesec. Ker bi to zanj pomenilo veliko zamujenih šolskih dni in medvrstniške igre, je mama ponovno poklicala Zdravstveno točko, kjer so mu v roku sedmih dni uredili termin preiskave. Anže je opravil ultrazvočni pregled gležnja in prejel izvid.
Ultrazvočni pregled mehkih tkiv: 90 EUR

Kontrolni pregled

Mama je Anžeta ponovno odpeljala k fiziatru, ki je po pregledu izvida ugotovil, da Anže potrebuje fizioterapijo za hitrejše okrevanje. Napotil ga je na ambulantno rehabilitacijo.

Kontrolni pregled: 70 EUR

Fizioterapija

Anžetova mama je še isti dan poklicala Zdravstveno točko, kjer so mu hitro uredili termin za fizioterapijo. Fizioterapevt je Anžeta pregledal in na podlagi izvidov sestavil individualen načrt rehabilitacije. 
Rehabilitacija: 400 EUR

Ponovno med vrstniki

Zaradi hitrega dostopa do pregledov, diagnostičnih preiskav in rehabilitacije se je Anže kmalu vrnil v šolo in med vrstnike, s katerimi uživa v razigranih otroških podvigih. 

SKUPAJ STROŠKI: 660 EUR
Doplačilo: 0 EUR

PRIDOBI PONUDBO

Pogosta vprašanja

Zavarovanje Specialisti Nezgoda se sklene za obdobje od 1 do 10 let z možnostjo podaljšanja za enak čas trajanja.

Zavarovanje lahko sklene vsak, ki ima prebivališče v Republiki Sloveniji. Starostne omejitve ni.

Zavarovanje Specialisti Nezgoda je prostovoljno dodatno zdravstveno zavarovanje, ki krije stroške zdravstvenih storitev pri specialistu, zahtevnih diagnostičnih postopkov in ambulantne rehabilitacije v primeru poškodbe. Velja za zdravstvene storitve, opravljene v Sloveniji. Če poškodba preide v kronično stanje, do kritja stroškov zdravstvenih storitev niste več upravičeni.

Zavarovalni primer je naš tehnični izraz za nezgodo, ki se vam pripeti in katere posledice so vaše telesne poškodbe. Denimo, v zgoraj predstavljenem primeru, je zavarovalni primer padec s kolesom in poškodba kolena. Če v okviru iste nezgode pride do več poškodb hkrati (npr. poškodba kolena, poškodba zapestja, vrtoglavice …) se to šteje (in obravnava) kot en zavarovalni primer.

Zavarovanje Specialisti Nezgoda poskrbi za celovito obravnavo in rehabilitacijo v primeru poškodbe. Zato krije vsa specialistična področja, ki so potrebna za obravnavo poškodbe po nezgodi. Nezgoda je podrobneje opredeljena v Splošnih pogojih zavarovanja Specialisti Nezgoda.

V primeru urgence zavarovalnica nima obveznosti. Če pride do poškodbe, v kateri je ogroženo življenje, je treba poklicati najbližjo službo nujne medicinske pomoči.

Brošure in dokumenti

 • Splošni pogoji zavarovanja Specialisti Nezgoda.pdf 0,16 mb
  PRENESI
 • Dokument z informacijami o zavarovalnem produktu Specialisti Nezgoda.pdf 0,32 mb
  PRENESI