Ste vedeli, da ima v starosti nad 65 let  demenco, ki se kaže v številnih oblikah, že vsak peti človek, v starosti nad 80 let pa vsak tretji?

 

S strokovnjakom se pogovarjamo o:

  • staranju prebivalstva,
  • naraščanju demence oziroma pešanju umskih sposobnosti,
  • znakih, po katerih lahko svojci prepoznajo bolezen,
  • ukrepih, s katerimi pripomoremo, da bolniki čim dlje ohranijo umske sposobnosti.

3 razlogi za ogled

Pomagajte si ob demenci

Kako prepoznati prve znake bolezni in kako lahko svojci pripomorejo, da starejši čim dlje ohranijo svoje umske zmogljivosti.

Prisluhnite strokovnjaku

Na digitalnem posvetu sodeluje strokovnjak z bogatimi izkušnjami na področju nevrologije. Strokovno svetuje in lahko pomaga odpraviti težave.

Prisluhnemo vam

Udeleženci so nam poslali svoja vprašanja in na posvetu je strokovnjak odgovoril nanje.

Pogovor s strokovnjakom:

Pogovarjali smo se s prof. dr. Zvezdanom Pirtoškom, dr. med., spec. nevrologije, ki večji del svoje znanstvene poti raziskuje Parkinsonovo in Alzheimerjevo bolezen in je za izjemno prodorno, visoko strokovno in človekoljubno delovanje na področju demence prejel državno odlikovanje - red za zasluge.


Pogovor je vodil Primož Kus, dr. med., spec. druž. med.

  • prof. dr. Zvezdan Pirtošek

    dr. med., spec. nevrologije

Oglejte si digitalni posvet o demenci

Ogled digitalnega posveta je brezplačen. Za prijavo izpolnite vsa zahtevana polja in podajte privolitev za prejemanje e-novic, na podlagi katere vas bo Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d. obveščala o zanimivih zgodbah, nasvetih in koristnih vsebinah ter vašim potrebam, zahtevam in interesom oziroma vašemu profilu prilagojenih ponudbah, storitvah in novostih zavarovalnice ter povezanih družb.

Z zvezdico (*) so označena vsa polja, ki jih je potrebno obvezno izpolniti.

Prosimo, obkljukajte *

Prijavljam se na ogled digitalnega posveta o demenci ter komunikacijo, ki se navezuje na posvet.*
Privolim, da lahko zavarovalnica moje osebne podatke obdeluje za namen prejemanja e-novic, ki lahko vključujejo tudi meni prilagojene ponudbe.*
Upravljavec osebnih podatkov je Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d., Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: zavarovalnica), ki vaše osebne podatke obdeluje za namen obveščanja o dogodku in v zvezi z dogodkom ter za namen izvedbe dogodka v smislu točke (b) člena 6(1) Splošne uredbe o varstvu podatkov. Zavarovalnica vaše osebne podatke obdeluje tudi na podlagi vaše privolitve za zgoraj označene namene v smislu točke (a) člena 6(1) Splošne uredbe o varstvu podatkov. Vašo privolitev lahko kadarkoli prekličete, pri čemer preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. V zvezi z obdelavo osebnih podatkov imate pod pogoji iz Splošne uredbe o varstvu podatkov pravico zahtevati dostop in seznanitev z lastnimi osebnimi podatki, popravek, omejitev obdelave, prenos in izbris osebnih podatkov oz. pravico ugovarjati zoper obdelavo vaših osebnih podatkov. Vaše pravice lahko uveljavljate s pisno zahtevo, poslano na naslov: Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d., Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, ali preklici@triglavzdravje.si. Pooblaščeno osebo za varstvo podatkov pri zavarovalnici lahko kontaktirate preko elektronskega naslova: dpo@triglavzdravje.si. Kot posameznik imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, če menite, da se vaši osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Več informacij o varstvu osebnih podatkov pri zavarovalnici si lahko preberete v Politiki zasebnosti, objavljeni na spletni strani triglavzdravje.si.