Vključena fizioterapija

Zavarovanje krije tudi pregled fiziatra in ambulantno rehabilitacijo.

S hitrim obiskom specialista vas poškodba ne ustavi

Hitro do zdravnika v primeru poškodbe

Z zavarovanjem Specialisti Nezgoda vam hitro uredimo termin za pregled pri specialistu, enostavne diagnostične preiskave, zahtevne diagnostične postopke in enostavne ambulantne posege v primeru poškodbe kot posledice nezgode. Pripada vam tudi ambulantna rehabilitacija, vključno s fizioterapijo, govorno in delovno terapijo ter pregledom fiziatra.

Široka mreža izvajalcev v Sloveniji

Sodelujemo s številnimi ambulantami, zdravstvenimi domovi in bolnišnicami v Sloveniji, zato vam lahko hiter dostop do specialista nudimo v vaši bližini. Pri izbiri vam svetujemo v Zdravstveni točki.

Kritje za vsako nezgodo

Zavarovanje krije 3.000 EUR za posamezen primer nezgode, od tega kar 600 EUR za ambulantno rehabilitacijo. Več kot dovolj, da ste lahko brez skrbi.

Urejeno z enim klicem

Vse, kar morate vedeti, je telefonska številka 080 26 64. Ko ob poškodbi dobite napotnico osebnega zdravnika, nas pokličete. Vse ostalo na poti do vašega zdravja prevzamemo mi.Kaj krije zavarovanje Specialisti Nezgoda?

Po nezgodi vas naročimo na pregled pri tistih specialistih, ki jih potrebujete za obravnavo nove poškodbe. Poskrbimo za hitro postavitev diagnoze in po potrebi naročimo na dodatne preiskave.

Specialistični pregled je del kritja Specialistična obravnava, ki je opredeljeno v Splošnih pogojih zavarovanja Specialisti Nezgoda.

V sklopu pregleda pri specialistu lahko opravite različne preiskave, kot na primer:

 • laboratorijske preiskave
 • rentgen (RTG)
 • ultrazvok (UZ)
 • elektrokardiogram (EKG)
 • spirometrija
 • elektromiografija (EMG)
 • vestibulogram (VTG)

Enostavne diagnostične preiskave so del kritja Specialistična obravnava, ki je opredeljeno v Splošnih pogojih zavarovanja Specialisti Nezgoda.

Že na pregledu lahko opravite enostavne ambulantne posege, kot so:

 • punkcija
 • odstranitev tujka
 • oskrba rane
 • aplikacija blokade

Enostavni ambulantni posegi so del kritja Specialistična obravnava, ki je opredeljeno v Splošnih pogojih zavarovanja Specialisti Nezgoda.

Zavarovanje krije najpogostejše zahtevne diagnostične postopke, med njimi tudi:

 • računalniška tomografija (CT)
 • magnetna resonanca (MR)
 • gastroskopija
 • mielografija

Kritje Zahtevni diagnostični postopek je opredeljeno v Splošnih pogojih zavarovanja Specialisti Nezgoda. Celoten nabor preverite na Seznam zahtevnih diagnostičnih postopkov.

Zavarovanje krije do 600 EUR za hiter dostop do ambulantne rehabilitacije po poškodbi:

 • pregled fiziatra
 • fizioterapija
 • delovna in govorna terapija

Kritje Ambulantna rehabilitacija je opredeljeno v Splošnih pogojih zavarovanja Specialisti Nezgoda.

Kako zavarovanje deluje v praksi?

Poglejte si primer poškodbe ob padcu s kolesom.


POGLEJ PRIMER

Zavarovalna premija

Koliko stane zavarovanje Specialisti Nezgoda?

Najugodnejšo mesečno premijo dobite, če zavarovanje sklenete za dobo 10 let.

Zavarovanje lahko sklene kdorkoli, starostne omejitve ni. Izberete lahko zavarovanje za 1 do 10 let.

OSNOVNA MESEČNA PREMIJA ZA DOBO 10 LET

2,99 EUR*

*Skladno z zakonodajo se davek od prometa zavarovalnih poslov (DPZP) plačuje po stopnji 8,5%, če je trajanje zavarovanja krajše od 10 let, davek na dodano vrednost (DDV) pa se ne obračuna.

Preveri ponudbo

KAKO ZAVAROVANJE DELUJE V PRAKSI?

Boris je padel s kolesom

Boris je med vikendom užival s prijatelji na kolesarskem izletu. Med spustom po makadamski cesti se mu je pripetila nezgoda. Pri padcu se je udaril v koleno in športnega vikenda je bilo konec.

Koleno je oteklo in ga vedno močneje bolelo. Zato se je Boris odpravil k osebnemu zdravniku, kjer je dobil napotnico za pregled pri ortopedu.

Boris je po poškodbi poklical Zdravstveno točko

Ker se mu je pripetila nezgoda, je koristil zavarovanje Specialisti Nezgoda

Klic na 080 26 64

Boris je v Zdravstveni točki opisal, kako je prišlo do nezgode. Takoj so ga naročili na termin za pregled pri odličnem ortopedu v njegovi bližini.

Pregled pri ortopedu

Ortoped je Borisa pregledal in mu izdal napotnico za magnetno resonanco, da bi lahko bolje preučil poškodbo.
Pregled: 100 EUR

Magnetna resonanca

Boris je poklical izvajalce v bližini, vendar bi moral za MR kolena čakati tudi 1 mesec. Ker bi to pomenilo veliko zamujenih športnih aktivnostih, je ponovno poklical Zdravstveno točko, ki mu je v roku sedmih dni uredila termin preiskave. Opravil je slikanje kolena z magnetno resonanco in prejel izvid.
Magnetna resonanca: 250 EUR

Drugi pregled

Boris je odšel nazaj k ortopedu, ki je po pregledu izvida ugotovil, da ima Boris natrgane kolenske vezi. Na srečo operacije ni potreboval, napotil ga je na ambulantno rehabilitacijo.

Drugi pregled: 60 EUR

Fizioterapija

Boris je še isti dan poklical Zdravstveno točko, kjer so mu hitro uredili termin za fizioterapijo. Fizioterapevt je Borisa pregledal in na podlagi izvidov sestavil individualen načrt rehabilitacije. Predpisal mu je manualno terapijo ter vaje za krepitev stabilizatorjev kolena in stegenske mišice.
Rehabilitacija: 500 EUR

Ponovno na kolesu

Zaradi hitrega dostopa do pregledov, diagnostičnih preiskav in rehabilitacije se je Boris lahko hitro vrnil na kolo in ponovno užival na izletih s prijatelji.

SKUPAJ STROŠKI: 910 EUR
Doplačilo: 0 EUR

SKLENI ZAVAROVANJE

Pogosta vprašanja

Zavarovanje Specialisti Nezgoda se sklene za obdobje od 1 do 10 let z možnostjo podaljšanja za enak čas trajanja.

Zavarovanje lahko sklene vsak, ki ima prebivališče v Republiki Sloveniji. Starostne omejitve ni.

Zavarovanje Specialisti Nezgoda je prostovoljno dodatno zdravstveno zavarovanje, ki krije stroške zdravstvenih storitev pri specialistu, zahtevnih diagnostičnih postopkov in ambulantne rehabilitacije v primeru poškodbe. Velja za zdravstvene storitve, opravljene v Sloveniji. Če poškodba preide v kronično stanje, do kritja stroškov zdravstvenih storitev niste več upravičeni.

Zavarovalni primer je naš tehnični izraz za nezgodo, ki se vam pripeti in katere posledice so vaše telesne poškodbe. Denimo, v zgoraj predstavljenem primeru, je zavarovalni primer padec s kolesom in poškodba kolena. Če v okviru iste nezgode pride do več poškodb hkrati (npr. poškodba kolena, poškodba zapestja, vrtoglavice …) se to šteje (in obravnava) kot en zavarovalni primer.

Zavarovanje Specialisti Nezgoda poskrbi za celovito obravnavo in rehabilitacijo v primeru poškodbe. Zato krije vsa specialistična področja, ki so potrebna za obravnavo poškodbe po nezgodi. Nezgoda je podrobneje opredeljena v Splošnih pogojih zavarovanja Specialisti Nezgoda.

V primeru urgence zavarovalnica nima obveznosti. Če pride do poškodbe, v kateri je ogroženo življenje, je treba poklicati najbližjo službo nujne medicinske pomoči.

Pripravljeni na vse

Z dodatnimi zavarovanji Triglav Zdravje pridobite odličnega zaveznika za vaše zdravje. Strokovni nasveti in hiter dostop brez dodatnih stroškov.

Brošure in dokumenti

 • Dokument z informacijami o zavarovalnem produktu Specialisti Nezgoda.pdf 0,32 mb
  PRENESI
 • Splošni pogoji zavarovanja Specialisti Nezgoda.pdf 0,16 mb
  PRENESI
 • Seznam zahtevnih diagnostičnih postopkov.pdf 0,08 mb
  PRENESI
 • Cenik storitev Triglav, Zdravstvene zavarovalnice.pdf 0,18 mb
  PRENESI