Tudi bele zalivke

brez doplačila.

 

Brez doplačil pri zobozdravniku

Povrnemo vam stroške

Krijemo vsa najpogostejša doplačila pri zobozdravniku, kot so nadstandardne zobozdravstvene storitve in materiali ter zobnoprotetično rehabilitacijo v primeru nezgode. Ob diagnozi raka ustne votline in potrebi po zobni protetiki vam izplačamo denarno nadomestilo za storitve zobne protetike.

Pri vašem zobozdravniku

Brez naročanja v druge zobozdravstvene ambulante, vse lahko uredite pri svojem zobozdravniku. Tu storitev tudi plačate, mi vam pa na osnovi posredovanega računa in zobozdravstvene dokumentacije povrnemo stroške.

Uveljavljanje zavarovanja

Zavarovanje lahko uveljavljate prek obrazca na spletni strani ali s klicem na Zdravstveno točko.Kaj krije zavarovanje Zobje?

Zavarovanje krije stroške zobozdravstvenih storitev nad standardom zobozdravstvene storitve v obveznem zavarovanju, kot na primer:

 • bela zalivka (od 4. zoba dalje),
 • inlay,
 • onlay,
 • keramična prevleka na zobu.

Za kritje velja karenca 3 mesece. Zavarovanje krije stroške nadstandardnih zobozdravstvenih storitev, če potreba po njih nastane po poteku karence.

Letna zavarovalna vsota je 1.000 evrov. Zavarovanje krije stroške zobozdravstvenih storitev največ do višine letne zavarovalne vsote zavarovalnega leta, v katerem je nastala potreba po zobozdravstvenih storitvah. Kritje Nadstandardna zobozdravstvena storitev je opredeljeno v Splošnih pogojih zavarovanja Zobje.

Ko pride do poškodbe zob zaradi nezgode, zavarovanje krije samoplačniške storitve zobne protetike letno, kot na primer:

 • prevleka,
 • zobni vsadek,
 • mostiček,
 • delna proteza,
 • totalna proteza.

Za kritje ni karence. Zavarovanje krije stroške zobnoprotetične rehabilitacije, če se nezgoda zgodi po začetku zavarovanja.

Letna zavarovalna vsota je 5.000 evrov. Zavarovanje krije stroške zobozdravstvenih storitev največ do višine letne zavarovalne vsote zavarovalnega leta, v katerem je nastala nezgoda.

Kritje Zobnoprotetična rehabilitacija v primeru nezgode je opredeljeno v Splošnih pogojih zavarovanja Zobje.

V primeru diagnoze raka ustne votline vam zavarovanje nudi izplačilo denarnega nadomestila v višini 5.000 EUR, če se zaradi tega raka ali posledic njegovega zdravljenja pojavi potreba po protetiki.

Za kritje velja karenca 3 mesece. Zavarovanje nudi izplačilo denarnega nadomestila, če je diagnoza raka ustne votline postavljena po poteku karence in je izkazana potreba po zobozdravstvenih storitvah na področju zobne protetike.

 

Kritje Rak ustne votline s potrebo po protetiki je opredeljeno v Splošnih pogojih zavarovanja Zobje.

Kako zavarovanje deluje v praksi?

Poglejte si primer bele zalivke.

POGLEJ PRIMER

Zavarovalna premija

Koliko stane zavarovanje Zobje?

MESEČNA PREMIJA

6,02 EUR (brez davka)

5,88 EUR (s popustom in davkom)

Zavarovanje lahko sklenete, če ste starejši od 14 let in imate stalno ali začasno prebivališče v Republiki Sloveniji ter lahko izpolnite in podpišete izjavo o zdravstvenem stanju, ki je sestavni del ponudbe.

Zavarovanje sklenete za obdobje 4 let. Ob poteku se zavarovanje samodejno podaljša za enak čas trajanja.

SKLENI

Dodatne ugodnosti

Bon za samoplačniške zdravstvene storitve

Ob spletni sklenitvi zavarovanja Zobje prejmete bon v višini 10 evrov za koriščenje samoplačniških zdravstvenih in zobozdravstvenih storitev ali za nakupe v lekarnah v Sloveniji. Po opravljeni storitvi nam pošljete račun, mi pa vam povrnemo omenjen znesek.

Prihranite do 40 % s Triglav kompletom

Zavarovanje Zobje je vključeno v Triglav komplet, če je višina premije na zavarovalni polici skladna s Pravili lojalnostnega programa Triglav komplet.

Popust za fitnes

Za lažji skok v aktivno življenje vam podarimo prvo včlanitev v ŠUS Eurofitnes d.o.o. brez plačila članarine. Ob vpisu vam je na voljo še brezplačen predstavitveni trening z osebnim trenerjem in preizkus gibalne učinkovitosti oziroma splošne telesne pripravljenosti. Če se odločite za nakup letne vadnine s plačilom v enkratnem znesku, vam za nakup pripada še 10 % popust.

Navedene ugodnosti se ne seštevajo z ostalimi ugodnostmi in popusti ŠUS Eurofitnessa.

KAKO ZAVAROVANJE DELUJE V PRAKSI?

Nina potrebuje belo zalivko

Nina je samostojna podjetnica. Tako pri delu kot doma se veliko smeje in ji lep nasmeh veliko pomeni. Redno skrbi za ustno higieno in obiskuje zobozdravnika. Tokrat pa je pri umivanju zob ugotovila, da ima na zobu luknjico.

Nina se je naročila na pregled pri osebnem zobozdravniku s koncesijo

Ker ima sklenjeno zavarovanje Zobje, je vedela, da ne bo doplačil

Obisk zobozdravnika

Zobozdravnik je ugotovil, da ima Nina karies in ji svetoval izdelavo zalivke na treh ploskvah. S tem bo preprečil napredovanje kariesa in zobu povrnil obliko.

Bela zalivka

Zobozdravnik bi lahko Nini naredil zalivko s standardnim materialom (amalgamsko zalivko) brez doplačila. Vendar je Nina želela, da se zalivke ne bi videlo. Prosila je za belo (kompozitno) zalivko. Ta predstavlja nadstandardni material, ki ga obvezno zavarovanje ne krije.
Doplačilo za belo zalivko: 60 EUR

Povračilo stroškov

Po opravljeni storitvi je Nina zavarovalnici poslala fotografijo računa, ki ga je prejela pri zobozdravniku. Na zavarovalnici so račun pregledali in ji povrnili stroške za belo zalivko.
Vračilo na transakcijski račun: 60 EUR

Brezskrben nasmeh

Nina se je lahko spet brezskrbno smejala. Z zdravimi zobmi je bilo tudi njeno počutje boljše. Tudi zato, ker z obiskom zobozdravnika ni imela stroškov.

KONČNI STROŠKI: 0 EUR

SKLENI ZAVAROVANJE ZOBJE

Pogosta vprašanja

Zavarovanje Zobje se sklene za obdobje 4 let z možnostjo podaljšanja za enak čas trajanja.

Zavarovanje Zobje lahko sklenete, če ste stari najmanj 14 let in imate stalno ali začasno prebivališče v Republiki Sloveniji ter lahko izpolnite in podpišete izjavo o zdravstvenem stanju, ki je sestavni del ponudbe.

Če imate načrtovane zobozdravstvene storitve, nam jih najavite. To storite tako, da nam pošljete:

 • predračun načrtovanih zobozdravstvenih storitev,
 • izpolnjen obrazec Poročilo zobozdravnika in
 • izpis iz zobozdravstvenega kartona s pripadajočo slikovno diagnostiko.

Po pregledu zahtevka  vas obvestimo o obsegu kritja stroškov.

Najava zobozdravstvene storitve ni potrebna v primeru oskrbe zoba z zalivko ali preventivnih zobozdravstvenih storitev čiščenja zobnega kamna in peskanja.

Ko opravite storitve pri zobozdravniku, nam račun čimprej posredujte in povrnili vam bomo stroške v dogovorjenem obsegu.

V primeru nezgode nam načrtovano zobnoprotetično rehabilitacijo najavite tako, da nam pošljete:

 • predračun načrtovanih zobozdravstvenih storitev,
 • vaš opis nezgode (čas in kraj nezgode, kako je do nezgode prišlo),
 • izpolnjen obrazec Poročilo zobozdravnika in
 • izpis iz zobozdravstvenega kartona s pripadajočo slikovno diagnostiko.

Po pregledu zahtevka vas obvestimo o obsegu kritja stroškov.

Ko opravite storitve pri zobozdravniku, nam račun čimprej posredujte in povrnili vam bomo stroške v dogovorjenem obsegu.

Ne, zavarovanje Zobje ne krije stroškov slikanja zob (RTG in CT). Slikanje posameznega zoba (lokalni RTG) in ortopan sodita med pravice iz obveznega zdravstvenega zavarovanja. Če slikanje potrebujete, vas lahko vaš zobozdravnik napoti nanj brez doplačil.

Zavarovanje tudi v tem primeru krije stroške nadstandardnega materiala za zobozdravstvene storitve (v višini zneska iz Cenika zavarovalnice za nadstandardne zobozdravstvene materiale, ki je del Seznama zobozdravstvenih storitev) do letne zavarovalne vsote 1.000 evrov. Zavarovanje ne krije stroškov standardnih storitev in materialov, ki so krita iz obveznega zavarovanja. Te stroške boste pri zasebniku brez koncesije morali kriti sami.

V primeru nezgode vam krijemo stroške zobozdravstvenih storitev zobne protetike do letne zavarovalne vsote 5.000 evrov, v primeru raka ustne votline, zaradi katerega je potrebna zobnoprotetična rehabilitacija, pa vam nudimo izplačilo nadomestila v višini 5.000 evrov.

Da, zavarovani so tudi avitalni zobje v primeru novonastale bolezni, stanja ali poškodbe, če je bilo pred tem njihovo zdravljenje zaključeno in so bili ustrezno dokončno oskrbljeni (konzervativno ali protetično).

Če vam je zobozdravnik naredil belo zalivko od 4. zoba dalje, vam iz zavarovanja Zobje povrnemo stroške za nadstandardni material po Ceniku zavarovalnice za nadstandardne zobozdravstvene materiale, ki je del Seznama zobozdravstvenih storitev.

Če vam je zobozdravnik naredil belo zalivko na sprednjih zobeh (od 1. do 3. zoba), vam stroškov ne povrnemo. Bela zalivka na teh zobeh bi vam v primeru obiska izbranega osebnega zobozdravnika s koncesijo pripadala iz obveznega zdravstvenega zavarovanja.

Ne, zavarovanje Zobje+ krije le stroške zobozdravstvenih storitev, opravljenih v Republiki Sloveniji.

Pripravljeni na vse

Z zdravstvenimi zavarovanji Triglav Zdravje pridobite odličnega zaveznika za vaše zdravje. Strokovni nasveti in hiter dostop brez dodatnih stroškov.

Mobilna aplikacija

Vedno z vami

Vemo, kako pomembno je imeti vse pri roki. Zavarovalne police, uveljavljanje zavarovanj, zdravstvene nasvete ali izvajalce zdravstvenih storitev v vaši bližini.

Prek mobilne aplikacije Triglav Zdravje gre hitreje.

Brošure in dokumenti

 • Brošura Zobje in Zobje plus.pdf 0,83 mb
  PRENESI
 • Dokument z informacija o zavarovalnem produktu Zobje.pdf 0,32 mb
  PRENESI
 • Splošni pogoji zavarovanja Zobje.pdf 0,18 mb
  PRENESI
 • Seznam zobozdravstvenih storitev.pdf 0,06 mb
  PRENESI
 • Zahtevek za prijavo zavarovalnega primera.pdf 0,17 mb
  PRENESI
 • Poročilo zobozdravnika.pdf 0,10 mb
  PRENESI