Digitalni posvet: Kako preprečiti in zdraviti bolečine v hrbtu

Čutite bolečine v hrbtu? V tem primeru niste sami. In če vam hrbet za zdaj še služi, žal to še ni zagotovilo, da bo tako tudi vnaprej. Kar 8 od 10 ljudi namreč čuti vsaj občasno bolečino v hrbtu. Pomembno je, da z zdravniki in drugimi strokovnjaki odkrijete vse vzroke ter poiščete ne le kratkoročne rešitve, ampak tudi dolgoročno poskrbite za življenje brez bolečin v hrbtu.

O tem smo se pogovarjali na dogodku Kako preprečiti in zdraviti bolečine v hrbtu. V družbi voditeljice Bernarde Žarn so svoje izkušnje in znanje delili dr. Benjamin Marjanovič, specialist ortopedske kirurgije v Ortopedski bolnišnici Valdoltra, magister kineziologije Mitja Kumprej iz Nevrorehabilitacijskega centra Itero in Blaž Bertoncelj, somatski gibalni pedagog in učitelj joge.

 

Poglej posvet

 

 

Zobje: da drobne težave ne postanejo velik problem

Lep nasmeh opazimo na prvi pogled. Kaj pa zdravega? Znate skrbeti za svoje zobe in jim namenite dovolj pozornosti? Bolezni zobovja in obzobnih tkiv se po navadi ne pojavijo čez noč, a žal se marsikdo z zdravjem zob začne ukvarjati šele tedaj, ko so težave že večje.

Oglejte si zanimiv pogovor o temi parodontalnega zdravja, v katerem je voditeljica Mojca Mavec gostila Matevža Janca, dr. dent. med., specialista parodontologije in Špelo Blažič, dipl.ustna higieničarko ter posebno gostjo Ulo Furlan.

 

POGLEJ POSVET

BREZPLAČNA REVIJA

Pazi nase

Naročite se na brezplačno e-revijo Pazi nase. V njej se nahajajo odgovori na pogosta zdravstvena in druga vprašanja, povezana z odnosom do sebe in drugih. Revijo si prenesite na svojo napravo, ob izdaji nove številke pa vas bomo obvestili na vaš e-naslov.Več o reviji