Tudi za operacije v tujini

 

Zavarovanje zagotavlja nadomestilo za operacije, opravljene v Sloveniji, državah EU in Švici.

Denarno nadomestilo za operacije

Za operacije doma in v tujini

Zagotovimo izplačilo za več kot 700 različnih operacij. Ne glede na to, ali jih opravite samoplačniško ali v okviru obveznega zdravstvenega zavarovanja, v Sloveniji, državah EU ali Švici.

 

Do 100 % izplačilo

Zavarujete se lahko za letno zavarovalno vsoto 10.000 EUR, 20.000 EUR ali 30.000 EUR. Glede na vrsto operacije vam izplačamo od 1 % do 100 % izbrane zavarovalne vsote. Višino izplačila lahko preverite v Splošnih pogojih zavarovanja Operacije.

 

Tudi, ko z operacijo nimate stroškov

Denarno nadomestilo prejmete tudi, ko vam operacije ni treba plačati. Tako vam pokrijemo izpad dohodka, nadomestilo pa lahko porabite tudi za obisk zdravilišča ali hiter dostop do rehabilitacije.

 

PRIDOBI PONUDBOBrezplačna asistenca   080 26 64 

Ni vam treba zgubljati časa z iskanjem izvajalcev, usklajevanjem terminov in vso dokumentacijo. Pokličite v Zdravstveno točko in to uredimo mi.

Za vas bomo poiskali informacije o izvajalcih, nudili pomoč pri izbiri ter po želji tudi uredili termin in vse, kar potrebujete za izvedbo operacije. Ne ukvarjajte se s formalnostmi, osredotočite se le na svoje zdravje.

Organizacija operacij v Sloveniji je brezplačna, organizacija operacij v tujini pa se zaračuna po ceniku.

KAKO ZAVAROVANJE DELUJE V PRAKSI?

Tina je imela operacijo maternice

Na pregledu pri ginekologu so Tini zaznali težave z maternico. Opravili so biopsijo in na podlagi izvida ugotovili, da ima obsežne predrakave spremembe. Takoj so jo napotili na ginekološko operacijo.

Med operacijo je postalo jasno, da so spremembe na maternici hujše, kot so sprva mislili. Maternico so morali odstraniti. Po posegu je Tina v bolnišnici uspešno okrevala.

Že med okrevanjem je Tina poslala izvid operacije na Zdravstveno točko

Sklenjeno je imela dodatno zavarovanje Operacije

Stik z Zdravstveno točko

Po pregledu izvida so na Zdravstveni točki ugotovili, da zavarovanje krije Tinino operacijo, saj je le-ta uvrščena na seznam operacij. Pripadalo ji je izplačilo v višini 5 % letne zavarovalne vsote.

Izplačilo

Tina je imela sklenjeno letno zavarovalno vsoto 30.000 EUR. Prejela je izplačilo v višini 1.500 EUR.

Hitrejše okrevanje

Z denarnim nadomestilom si je Tina zagotovila finančno varnost v času izpada dohodka in si obenem privoščila še okrevanje v zdravilišču po opravljeni operaciji.

Pogosta vprašanja

Zavarovanje Operacije se sklene za obdobje 4 let z možnostjo podaljšanja za enak čas trajanja.

Zavarovanje Operacije lahko sklenete, če ste mlajši od 63 let ter imate stalno ali začasno prebivališče v Republiki Sloveniji. Zavaruje se lahko tudi otrok od rojstva dalje, vendar le, če sta skupaj s staršem zavarovana z isto zavarovalno pogodbo

Zdravstveni vprašalnik je potrebno izpolniti, ker je to sestavni del ponudbe zavarovanja. Na podlagi vprašalnika o zdravstvenem stanju lahko zavarovalnica v zavarovalni pogodbi določi zavarovancu doplačilo zavarovalne premije oziroma izključitve svojih obveznosti, ki so povezane z zdravstvenim stanjem zavarovanca ob sklenitvi.

Število operacij ni omejeno. V enem letu vam izplačamo nadomestilo, ki vam pripada, tudi za več različnih operacij, vendar skupno največ do višine letne zavarovalne vsote, ki ste jo izbrali ob sklenitvi zavarovanja (10.000 EUR, 20.000 EUR ali 30.000 EUR).

Da. V kolikor je operacija vključena na seznam operacij, ki jih krije zavarovanje, vam bomo znesek, ki vam iz zavarovanja pripada, izplačali. Ne glede na to, kje je bila operacija opravljena. 

Za določene operacije lahko (po vaši želji) prevzamemo tudi organizacijo izvedbe. Ko morate na operacijo, pokličite na Zdravstveno točko. Svetovalci bodo preverili, ali se operacija uvršča na seznam operacij, ki jih krije zavarovanje. V primeru, ko vam pripada izplačilo po operaciji, vam nudimo tudi pomoč pri organizaciji izvedbe operacije. Na voljo so vam izvajalci, s katerimi imamo vzpostavljene poslovne odnose in izvajajo operacijo. Vse informacije, kdo in kdaj vam je na voljo, dobite v Zdravstveni točki.

Asistence pri organizaciji operacije v Sloveniji, ki vam jo nudimo prek Zdravstvene točke, vam ni potrebno doplačati. Ta zajema pridobivanje ponudb izvajalcev in dogovarjanje termina za izvedbo operacije pri izbranem izvajalcu. Če želite operacijo opraviti v tujini (države EU ali Švica), boste morali asistenco pri organizaciji operacije v tujini doplačati po veljavnem ceniku.

Ko se odločite za samoplačniško operacijo, lahko denarno nadomestilo, ki vam pripada, nakažemo za plačilo operacije. Vi podpišete soglasje, mi pa nato uredimo plačilo. Če znesek, ki vam pripada iz zavarovanja, ne pokrije celotne cene operacije, boste razliko sami doplačali neposredno pri izvajalcu operacije.

Ko podpišete soglasje, da se denarno nadomestilo iz zavarovanja nameni za plačilo operacije izvajalcu, bomo v vašem imenu poravnali račun. Neporabljen del nadomestila, ki vam pripada, bomo nakazali na vaš bančni račun.

Zavarovanje Operacije ne krije operacij, povezanih z zdravstvenimi stanji, ki so nastopila pred sklenitvijo zavarovanja. Izjema so tista zdravstvena stanja, ki so bila ob sklenitvi zavarovanja prijavljena in smo jih tudi sprejeli.

Zavarovanje ne krije stroškov zdravstvenih storitev, ki so v zavarovalnih pogojih določene kot izključitve obveznosti zavarovalnice. Celoten seznam izključitev preverite v Splošnih pogojih zavarovanja operacij.

Pripravljeni na vse

Z dodatnimi zavarovanji Triglav Zdravje pridobite odličnega zaveznika za vaše zdravje. Strokovni nasveti in hiter dostop brez dodatnih stroškov.

Brošure in dokumenti

  • Dokument z informacijami o zavarovalnem produktu Operacije.pdf 0,31 mb
    PRENESI
  • Cenik storitev Triglav, zdravstvene zavarovalnice..pdf 0,18 mb
    PRENESI
  • Splošni pogoji zavarovanja operacij.pdf 1,05 mb
    PRENESI