Izpostavljamo: posvet o kožnih spremembah

S strokovnjaki spregovorimo o ukrepih, s katerimi se izognemo škodljivim vplivom sončnih žarkov na zdravje naše kože.

OGLEJ SI POSVET     

S strokovnjaki smo se pogovarjali o:

Bolečinah v želodcu, hrbtu, križu, zrelih letih, mladostnikih in depresiji, duševnem zdravju, ustni higieni, zdravju zob in oči, alergijah, vplivu kajenja na zdravje, demenci, soncu in melanomu, negi kože, spanju, zgodnjem odkrivanju raka na dojki in rekonstrukciji dojke po raku, težavah pri dihanju skozi nos, pirotehniki, poporodnem obdobju, športnih poškodbah ter drugih najpogostejših zdravstvenih težavah. 

 

 

 • Sonce in melanom

  Prisluhnite digitalnem posvetu z Ano Škoberne, dr. med., spec. dermatovenerologije, s katero smo govorili o posledicah izpostavljenosti UV sevanju.
 • Vpliv kajenja na zdravje

  Na digitalnem posvetu je asist. dr. Polona Mlakar, dr. med., spec. interne medicine, govorila o škodljivosti kajenja ter pomembnosti odvajanja od kajenja in pomoči, ki je kadilcem pri odvajanju na voljo.
 • Vse o demenci

  Z nevrologom prof. dr. Zvezdanom Pirtoškom o demenci, znakih, po katerih lahko svojci prepoznajo bolezen ter o ukrepih, s katerimi pripomorejo, da bolniki čim dlje ohranijo umske sposobnosti.
 • Spanje, nespečnost in zdravje

  Spanec pomembno vpliva na naše življenje. Oglejte si brezplačni digitalni posvet o težavah s spanjem in dejavnikih, ki vplivajo nanj.
 • Bolečine v želodcu

  Sodelujoči strokovnjaki: Primož Kus, dr. med., specialist družinske medicine, Tina Bončina, dr. med., mojstrica logosinteze in psihoterapevtka, Katja Kogovšek, dr. med., Onkološki inštitut Ljubljana.
 • Bolečine v hrbtu

  V pogovoru z dr. Benjaminom Marjanovičem, specialistom ortopedske kirurgije v Ortopedski bolnišnici Valdoltra, mag. kineziologije Mitjem Kumprejem iz Nevrorehabilitacijskega centra Itero in Blažem Bertoncljem, somatskim gibalnim pedagogom in učiteljem joge poiščite vzroke in rešitve za življenje brez bolečin v hrbtu.
 • Zdravje zob

  Kako poskrbeti, da zobje ostanejo zdravi, v pogovoru z Matevžem Jancem, dr.dent.med., specialistom parodontologije, Špelo Blažič, dipl. ustno higieničarko ter posebno gostjo Ulo Furlan, igralko in voditeljico, ki nam je zaupala svojo izkušnjo s paradontozo.
 • Zrela ženska leta

  Se vam zdijo ženska zrela leta zahtevna, a hkrati razburljiva? Vse o zdravju in počutju žensk v tem obdobju v pogovoru s Katjo Milićević, dr. med., spec. ginekologije in porodništva, dr. Zvezdano Snoj, dr. med., specialistka psihiatrije in gostjo Tanjo Spanić.
 • Mladostniki in depresija

  Kako pomagati najstniku, da gre dobro skozi proces odraščanja, kako na mlade vpliva čas epidemije in socialne izolacije, kako pristopiti k najstniku, ki je depresiven? V pogovoru s Klavdijo Zver Zahwi, univ. dipl. psihologinjo.
 • Stebri zdravja

  Glavni trije stebri zdravja so gibanje, prehrana in duševno zdravje. Spoznajte jih v pogovoru s Sabino Hamberger, klinično dietetičarko, Klavdijo Zver Zahwi, univ. dipl. psihologinjo ter Primožem Kirnom, magistrom športnega treniranja specialne populacije.
 • Bolečine v križu

  Na posvetu je asist. dr. Maja Frangež, dr. med., specialistka fizikalne in rehabilitacijske medicine, govorila o težavah v križu in predstavila nekaj vaj za razbremenitev napetosti v mišicah.
 • Pomen ustne higiene

  Z Gregorjem Škorjancem, dr. dent. med., smo spregovorili o ustni higieni v različnih starostnih obdobjih ter pripomočkih za čiščenje zob.
 • Cepljenju proti COVID-19

  Primož Kus, dr. med., spec. druž. med. in prof. dr. Janez Tomažič, dr. med., iz Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja, sta govorila o odstotku precepljenosti, koristih in prednostih cepljenja, dilemah in mitih, ki se v povezavi s cepljenjem proti covid-19 pojavljajo v javnosti ter o vrstah cepiv.
 • O poškodbah s pirotehničnimi sredstvi

  V digitalnem posvetu sta sodelovala specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med. in poškodovanec, ki mu je petarda spremenila življenje.
 • O težavah pri dihanju skozi nos

  O težavah in rešitvah pri dihanju skozi nos smo na digitalnem posvetu govorili z Borisom Onišakom, dr. med. specialistom ORL.
 • O rekonstrukciji dojke po raku

  Z rekonstrukcijo se povrne telesna skladnost in samozavest. O tem smo na digitalnem posvetu govorili s prof. dr. Urošem Ahčanom, dr. med.
 • O pomenu zgodnjega odkrivanja raka dojk

  Mag. Kristijana Hertl, dr. med. je predstavila pomen samopregledovanja pri zgodnjem odkrivanju raka dojk, presejalni program DORA in razložila, zakaj je tako pomembno, da se ženske na vabilo presejalnega programa odzovejo.
 • Z ginekologinjo o poporodnem obdobju

  O spremembah, ki jih ženske in njeni člani družine občutijo v poporodnem obdobju, smo se na digitalnem posvetu pogovarjali z ginekologinjo izr. prof. dr. Natašo Tul Mandić.
 • O športnih poškodbah

  Z ortopedom dr. Bogdanom Ambrožičem o najpogostejših poškodbah, ki so posledica rekreativnih športov, o tem, kaj lahko naredimo, da poškodbe preprečimo ter kako ob nastanku poškodb ukrepamo.
 • O alergijah v pomladnem času

  Z asist. dr. Polono Mlakar, dr. med., spec. interne medicine, smo govorili o senenem nahodu in alergijah.
 • O negi kože poleti

  Priznana dermatologinja Jasmina Demšar je predstavila koristne dermatološke nasvete za nego kože v poletnem času.
 • O zdravju in vitalnosti oči

  S priznano oftalmologinjo Kristino Mikek smo se pogovarjali o tem, kako lahko s preprostimi vajami vsak dan poskrbimo za vitalnost naših oči.
 • Preventivni zdravstveni pregledi za mlade nogometašice in nogometaše

  V pogovoru z zdravnico Petro Zupet.

Prijava na ogled digitalnih posvetov

Ogled digitalnih posvetov je za vas brezplačen. Za prijavo izpolnite vsa zahtevana polja in podajte privolitev za prejemanje e-novic, na podlagi katere vas bo Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d. obveščala o zanimivih zgodbah, nasvetih in koristnih vsebinah ter vašim potrebam, zahtevam in interesom oziroma vašemu profilu prilagojenih ponudbah, storitvah in novostih zavarovalnice ter povezanih družb.

Z zvezdico (*) so označena vsa polja, ki jih je potrebno obvezno izpolniti.

Prosimo, obkljukajte *

Prijavljam se na ogled digitalnih posvetov ter komunikacijo, ki se navezuje na posvete.*
Privolim, da lahko zavarovalnica moje osebne podatke obdeluje za namen prejemanja e-novic, ki lahko vključujejo tudi meni prilagojene ponudbe.*
Upravljavec osebnih podatkov je Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d., Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: zavarovalnica), ki vaše osebne podatke obdeluje za namen obveščanja o dogodku in v zvezi z dogodkom ter za namen izvedbe dogodka v smislu točke (b) člena 6(1) Splošne uredbe o varstvu podatkov. Zavarovalnica vaše osebne podatke obdeluje tudi na podlagi vaše privolitve za zgoraj označene namene v smislu točke (a) člena 6(1) Splošne uredbe o varstvu podatkov. Vašo privolitev lahko kadarkoli prekličete, pri čemer preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. V zvezi z obdelavo osebnih podatkov imate pod pogoji iz Splošne uredbe o varstvu podatkov pravico zahtevati dostop in seznanitev z lastnimi osebnimi podatki, popravek, omejitev obdelave, prenos in izbris osebnih podatkov oz. pravico ugovarjati zoper obdelavo vaših osebnih podatkov. Vaše pravice lahko uveljavljate s pisno zahtevo, poslano na naslov: Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d., Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, ali preklici@triglavzdravje.si. Pooblaščeno osebo za varstvo podatkov pri zavarovalnici lahko kontaktirate preko elektronskega naslova: dpo@triglavzdravje.si. Kot posameznik imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, če menite, da se vaši osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Več informacij o varstvu osebnih podatkov pri zavarovalnici si lahko preberete v Politiki zasebnosti, objavljeni na spletni strani triglavzdravje.si.