Hitro v formo po poškodbi in bolezni

Predstavljamo izkušnje zavarovancev, ki so spoznali, kako dragoceni in pomembni so hitra diagnoza, zdravljenje in okrevanje.

Predstavljamo izkušnje zavarovancev, ki so spoznali, kako dragoceni in pomembni so hitra diagnoza, zdravljenje in okrevanje. Hiter dostop do specialistične obravnave jim je pri poškodbi oziroma bolezni nudilo dodatno zdravstveno zavarovanje Specialisti+.

Rok Marguč, poškodba dlani

»Če bi vedel, da bom težavo rešil tako hitro, bi ukrepal že prej,« je povedal slovenski deskar na snegu Rok Marguč, ki se je pred leti soočil s poškodbo roke. Njegova prva misel je bila, kdo mu bo podal diagnozo in kako dolgo bo moral čakati na obravnavo.

rok_marguc

Rok Marguč, deskar na snegu

Ko mu pri zdravniku v Celju posega na roki niso mogli opraviti takoj, si je zlahka predstavljal dolgo pot do okrevanja. »Zdelo se mi je, da se vse odvija prepočasi, v športu pa je vsak dan pomemben. Športniki smo se navajeni boriti do konca, ampak ko te ustavi poškodba, se res počutiš nemočnega.« Prav v trenutkih nemoči pa je pomoč najpomembnejša.

»Bil sem povsem razočaran, vedel sem, da se lahko od večine sezone poslovim,« se spominja Rok. Pa se je spomnil, da ima sklenjeno dodatno zdravstveno zavarovanje. »Poklical sem na Zdravstveno točko in upal, da mi lahko pomagajo oni. Čez tri dni sem že sedel v ordinaciji dr. Kastelica, ki je po mojem mnenju najboljši kirurg za roke v Sloveniji,« pravi Rok.

V primeru poškodbe igra čas ključno vlogo. Vsak dan, ob vsakem bolečem gibu, se lahko stanje poslabša. Z zdravstvenim zavarovanjem Specialisti Nezgoda vam nudimo hitro obravnavo pri specialistu in podporo pri okrevanju, sklenete ga lahko sklenete kar na spletu.

Oglejte si videoposnetek, v katerem Rok Marguč opisuje svojo izkušnjo.

 

Ortoped mu je predstavil možnosti, Rok je povedal svoje želje, naposled pa se je odločil za okrevanje brez operacije. Težava se je začela hitro in učinkovito razpletati. Diagnoza, zdravljenje in rehabilitacija so bile dorečene. Po mesecu in pol intenzivne fizioterapije je dobil zeleno luč za povratek na sneg. »Končno se nisem več ukvarjal samo s svojo roko in sem se lahko začel posvečati še drugim stvarem,« zaključi Rok.

Suzana Kramberger, težave z oteženim dihanjem skozi nos

Ob vstopu v zrela leta je 51-letna Suzana Kramberger iz Križevcev začela razmišljati o čakalnih dobah za zdravnike. Kmalu zatem so se začele pojavljati prve težave. Na srečo je takrat v paketu zavarovanj že imela sklenjeno zavarovanje Specialisti+.

SuzanaKramberger

Suzana Kramberger je morala na operacijo nosne pregrade.

Že nekaj časa je težko dihala skozi nos. Po prvem pregledu ji je zdravnik povedal, da ima težave z otečeno sluznico spodnjih nosnih školjk in nosno pregrado, ki ju bo treba operirati. Toda mukotomijo bi lahko opravili šele čez eno leto.

Po klicu na Zdravstveno točko je vse steklo zelo hitro. »Po nekaj dneh sem že bila na pregledu pri dr. Onišaku iz Estetike Nobilis, kmalu zatem pa sem opravila tudi predlagani poseg,« se spominja gospa Kramberger, ki še leta po posegu v nosu ne občuti nikakršnih težav.

Stanislav Galun, težave s kilo

47-letni Stanislav Galun iz Radomelj je pri delu v družinskem podjetju veliko na terenu. Predvideval je, da se bodo fizične obremenitve, ki jih izkuša, enkrat seštele. In so se res.

Stanislav_Galun

Stanislav Galun je moral na operacijo kile.

Težave s kilo so bile tako hude, da je bilo jasno, da bo moral na operacijo. »Nevzdržno me je bolelo. Potem sem še izvedel, da bi na pregled in operacijo moral skupno čakati do dve leti,« se spominja gospod Stanislav.

Takrat se je odločil, da koristi zavarovanje Specialisti+. To namreč med drugim zagotavlja tudi posege in ambulantno rehabilitacijo za novonastale bolezni, poškodbe in stanja.

Če ugodnosti zavarovanja ne bi izkoristil, bi moral iz žepa plačati najmanj 1500 evrov.

»Pri Zdravstveni točki so mi uredili preglede in poseg, tako da sem bil po enem mesecu že odrešen bolečin in sem lahko počasi začel z delom,« zaključi.

Darja Mohorič, bolečine v kolenu

Pred nekaj leti je 54-letna Darja Mohorič iz Medvod pri hoji po stopnicah začutila bolečine. Tem se je pridružila še oteklina na notranji strani kolena. »Sprijaznila sem se, da bom zimo morala preživeti doma in mirovati,« oriše svoje počutje. »Rada se ukvarjam s športom, v mladosti sem kotalkala in drsala, kasneje pa igrala tenis in smučala, vendar razen kakšnega padca oziroma manjše poškodbe nisem imela težav s koleni.

Že nekaj časa pred bolečinami je sklenila zavarovanje Specialisti+, predvsem zato, da bi v primeru poškodbe in drugih težav imela hiter dostop do specialistov. In res ga je potrebovala.

Brez dodatnega zavarovanja bi na prvi pregled morala čakati vsaj štiri mesece, na terapijo pa še dodatna dva. Tako pa je že čez nekaj dni po izdaji napotnice obiskala specialista ortopeda dr. Husseina iz Artrosa. »Opravil je magnetno resonanco in ugotovil, da bolečino povzroča zadebeljeno vezivno tkivo,« se spominja gospa Darja. »Če ne bi težave začeli reševati takoj, bi se lahko s časom poškodoval tudi hrustanec, kar bi povzročilo hujše bolečine in dolgotrajne posledice.«

Ker je do obravnave pri specialistu prišla hitro, ji ni bilo treba na operacijo in sta težavo lahko rešila s terapijo z globinskimi udarnimi valovi in fizioterapijo.

»Rada povem, da zaradi pregledov in terapij v službi nisem bila odsotna niti en dan. Termine obravnave so prilagodili mojim željam in urniku,« pravi Mohoričeva. »Še najbolj pa me veseli, da s posegi in rehabilitacijo nisem imela stroškov ter da je z mojim kolenom zdaj vse v najlepšem redu.«

Zavarovanja iz ponudbe Triglav Zdravje, ki omogočajo hiter dostop do specialista (Specialisti Nezgoda, Specialisti in Specialisti+), imajo različen obseg kritij. Lahko krijejo stroške enostavnih in zahtevnih diagnostičnih postopkov, ambulantnih in drugih posegov v enodnevni obravnavi ter rehabilitacijo in zdravila na beli recept. Stroški specialistične obravnave so kriti na izbranih medicinskih področjih. Pri zavarovanju Specialisti+ so to naslednja področja:

 • angiologija,
 • dermatovenerologija,
 • gastroenterologija,
 • ginekologija,
 • kardiologija,
 • nevrologija,
 • oftalmologija,
 • ortopedija,
 • otorinolaringologija,
 • proktologija,
 • pulmologija,
 • tireologija,
 • urologija,
 • alergologija za otroke ter
 • nuklearna medicina, radiologija in kirurgija.

Preberite več o različnih vrstah zdravstvenih zavarovanj za posameznike in družine, ki vam omogočajo hiter dostop do specialista, in asistenci, ki jo pri iskanju in organiziranju storitev nudi Zdravstvena točka.

Pripravljeni na vse

 

Z dodatnimi zavarovanji Triglav Zdravje pridobite odličnega zaveznika za vaše zdravje. Strokovni nasveti in hiter dostop do storitev brez dodatnih stroškov.