Tudi bele zalivke

brez doplačila.

 

Brez doplačil pri zobozdravniku

Povrnemo vam stroške

Krijemo vsa najpogostejša doplačila pri zobozdravniku, kot so nadstandardne zobozdravstvene storitve in materiale ter zobnoprotetično rehabilitacijo v primeru nezgode. Ob diagnozi raka ustne votline izplačamo denarno nadomestilo za storitve zobne protetike.

Pri svojem zobozdravniku

Brez naročanja v druge ordinacije, vse lahko uredite pri izbranem zobozdravniku. Tu storitev tudi plačate, mi vam pa na podlagi posredovanega računa povrnemo stroške.

Hitro uveljavljanje prek aplikacije

Račun enostavno fotografirate in naložite prek mobilne aplikacije Triglav Zdravje. Uveljavljanje zavarovanja lahko uredite tudi prek i.triglava, pošte ali varnega odložiščaKaj krije zavarovanje Zobje?

Za zobozdravstvene storitve, ki so nad standardom v obveznem zavarovanju, krijemo stroške do 1.000 EUR letno.

To vključuje stroške za izvedbo ter uporabo nadstandardnega materiala in storitev, ki presegajo raven standardnih storitev iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, kot na primer:

 • bela zalivka (od 4. zoba dalje)
 • inlay
 • onlay
 • keramična prevleka na zobu

Za kritje velja karenca 3 mesece.

Kritje Nadstandardna zobozdravstvena storitev je opredeljeno v Splošnih pogojih zavarovanja Zobje.

Ko pride do poškodbe zob zaradi nezgode, krijemo samoplačniške storitve zobne protetike do 5.000 EUR letno.

V zobnoprotetično rehabilitacijo so vključene samoplačniške storitve zobne protetike, kot na primer:

 • prevleka
 • implantat
 • mostiček
 • delna proteza
 • totalna proteza

Za kritje ni karence.

Kritje Zobnoprotetična rehabilitacija v primeru nezgode je opredeljeno v Splošnih pogojih zavarovanja Zobje.

V primeru diagnoze raka ustne votline vam izplačamo denarno nadomestilo v višini 5.000 EUR, če se pojavi potreba po protetiki.

Za kritje velja karenca 3 mesece.

Kritje Rak ustne votline s potrebo po protetiki je opredeljeno v Splošnih pogojih zavarovanja Zobje.

Kako zavarovanje deluje v praksi?

Poglejte si primer bele zalivke.

POGLEJ PRIMER

Zavarovalna premija

Koliko stane zavarovanje Zobje?

MESEČNA PREMIJA

6,02 EUR (brez davka)

5,88 EUR (s popustom in davkom)

Zavarovanje lahko sklenete, če ste starejši od 14 let.

Zavarovanje sklenete za obdobje 4 let. Ob poteku se zavarovanje samodejno podaljša za enak čas trajanja.

SKLENI

Dodatne ugodnosti

Bon za samoplačniške zdravstvene storitve

Ob spletni sklenitvi zavarovanja Zobje prejmete bon v višini 10 EUR, ki ga lahko uporabite pri plačilu samoplačniških zdravstvenih, zobozdravstvenih storitev ali za nakup v lekarni v Sloveniji.

Prihranite do 40 % s Triglav kompletom

Zavarovanje Zobje je vključeno v Triglav komplet. Če sklenete ali obnovite več zavarovanj Zavarovalnice Triglav, d.d., dobite dodatne ugodnosti in prihranite tudi do 40 %. Več se splača.

Popust za fitnes

Za lažji skok v aktivno življenje vam podarimo prvo včlanitev v ŠUS Eurofitnes d.o.o. brez plačila članarine. Ob vpisu vam je na voljo še brezplačen predstavitveni trening z osebnim trenerjem in preizkus gibalne učinkovitosti oziroma splošne telesne pripravljenosti. Če se odločite za nakup letne vadnine s plačilom v enkratnem znesku, vam za nakup pripada še 10 % popust.

Navedene ugodnosti se ne seštevajo z ostalimi ugodnostmi in popusti ŠUS Eurofitnessa.

KAKO ZAVAROVANJE DELUJE V PRAKSI?

Nina potrebuje belo zalivko

Nina je samostojna podjetnica. Tako pri delu kot doma se veliko smeje in ji lep nasmeh veliko pomeni. Redno skrbi za ustno higieno in obiskuje zobozdravnika. Tokrat pa je pri umivanju zob ugotovila, da ima na zobu luknjico.

Nina se je naročila na pregled pri osebnem zobozdravniku s koncesijo

Ker ima sklenjeno zavarovanje Zobje, je vedela, da ne bo doplačil

Obisk zobozdravnika

Zobozdravnik je ugotovil, da ima Nina karies in ji predpisal zalivko na treh ploskvah. S tem bo preprečil napredovanje kariesa in zobu povrnil obliko.

Bela zalivka

Zobozdravnik bi lahko Nini naredil zalivko s standardnim materialom (amalgamsko zalivko) brez doplačila. Vendar je Nina želela, da se zalivke ne bi videlo. Prosila je za belo zalivko. Ta predstavlja nadstandardni material, ki ga obvezno in dopolnilno zavarovanje ne krijeta.
Doplačilo za belo zalivko: 45 EUR

Povračilo stroškov

Po opravljeni storitvi je Nina prek aplikacije Triglav Zdravje poslala fotografijo računa, ki ga je prejela pri zobozdravniku. Na zavarovalnici so račun pregledali in ji povrnili stroške za belo zalivko.
Vračilo na transakcijski račun: 45 EUR

Brezskrben nasmeh

Nina se je lahko spet brezskrbno smejala. Z zdravimi zobmi je bilo tudi njeno počutje boljše. Tudi zato, ker z obiskom zobozdravnika ni imela stroškov.

KONČNI STROŠKI: 0 EUR

SKLENI ZAVAROVANJE ZOBJE

Pogosta vprašanja

Zavarovanje Zobje se sklene za obdobje 4 let z možnostjo podaljšanja za enak čas trajanja.

Zavarovanje Zobje lahko sklenete, če ste starejši od 14 let ter imate stalno ali začasno prebivališče v Republiki Sloveniji.

Prejmete storitev pri zobozdravniku in shranite plačani račun, saj vam bomo na osnovi tega povrnili stroške.

Fotografijo ali kopijo računa nam pošljite prek mobilne aplikacije Triglav Zdravje ali prek elektronske pošte na naslov zobozdravstvo@triglavzdravje.si. Iz računa mora biti razvidno, katere zobozdravstvene storitve so bile opravljene ter vaše ime, saj lahko zavarovanje koristite samo zase.

V primeru nezgode morate poleg fotografije ali kopije računa zobozdravnika poslati še zdravstveno dokumentacijo, iz katere je razvidno, da je poškodba zoba posledica nezgode.

Vse skupaj nam posredujete prek mobilne aplikacije Triglav Zdravje ali prek elektronske pošte na naslov zobozdravstvo@triglavzdravje.si. Iz računa mora biti razvidno, katere zobozdravstvene storitve so bile opravljene ter vaše ime, saj lahko zavarovanje koristite samo zase.

Zavarovalnica lahko po potrebi zahteva še dodatno dokumentacijo za ugotovitev pravic in obveznosti iz zavarovalne pogodbe.

Ne, zavarovanje Zobje ne krije stroškov slikanja zob RTG in CT. Slikanje posameznega zoba ali ortopan (RTG) sodita med pravice iz obveznega zdravstvenega zavarovanja. V kolikor slikanje potrebujete, vas lahko vaš zobozdravnik napoti nanj brez doplačil.

Zavarovanje tudi v tem primeru krije stroške nadstandardnega materiala za zobozdravstvene storitve (v višini zneska iz Cenika zavarovalnice, ki je del splošnih pogojev zavarovanja) do letne zavarovalne vsote 1.000 EUR. Zavarovanje ne krije stroškov standardnih storitev in materialov, ki so krita iz obveznega in dopolnilnega zavarovanja. Te stroške boste pri zasebniku brez koncesije morali kriti sami.

V primeru nezgode vam krijemo stroške zobozdravstvenih storitev zobne protetike do letne zavarovalne vsote 5.000 EUR, prav tako pa vam pripada izplačilo nadomestila 5.000 EUR v primeru raka ustne votline, če se kot posledica izkaže potreba po zobnoprotetični rehabilitaciji.

Da, v zavarovanje so vključeni tudi avitalni zobje, vendar le v primeru, da je bilo njihovo zdravljenje zaključeno pred datumom sklenitve zavarovanja in se je ta zob smatral kot saniran.

Če vam je zobozdravnik naredil belo zalivko od 4. zoba dalje, vam iz zavarovanja Zobje povrnemo stroške za nadstandardni material po Ceniku zavarovalnice, ki je del splošnih pogojev. To pomeni, da vam bomo povrnili del zneska, ki se nanaša na doplačilo materiala za belo zalivko. Tisti del zneska, ki bi ga lahko krili iz obveznega in dopolnilnega zavarovanja, pa vam ne moremo povrniti.

V kolikor vam je zobozdravnik naredil belo zalivko na sprednjih zobeh (od enke do trojke), pa vam stroškov ne povrnemo, saj bi vam bela zalivka na teh zobeh pripadala že iz obveznega zdravstvenega zavarovanja.

Ne, zavarovanje Zobje ne krije stroškov zobozdravstvenih storitev opravljenih v tujini.

Pripravljeni na vse

Z zdravstvenimi zavarovanji Triglav Zdravje pridobite odličnega zaveznika za vaše zdravje. Strokovni nasveti in hiter dostop brez dodatnih stroškov.

Mobilna aplikacija

Vedno z vami

Vemo, kako pomembno je imeti vse pri roki. Zavarovalne police, uveljavljanje zavarovanj, zdravstvene nasvete ali izvajalce zdravstvenih storitev v vaši bližini.

Prek mobilne aplikacije Triglav Zdravje gre hitreje.

Brošure in dokumenti

 • Zgibanka Zobje in Zobje plus.pdf 1,26 mb
  PRENESI
 • Dokument z informacijami o zavarovalnem produktu Zobje.pdf 0,33 mb
  PRENESI
 • Splošni pogoji zavarovanja Zobje.pdf 0,18 mb
  PRENESI