Do specialista tudi brez obiska osebnega zdravnika.

Vključena tudi zdravila na beli recept, ki vam jih predpiše specialist.

V nasvetu preverite, kako uveljaviti zavarovanje. 

 

PREBERI NASVET

 

Hitro do specialista, od diagnoze do zdravljenja

Brez dolgega čakanja

Hitro na vrsti pri specialistu. Z zavarovanjem Specialisti krijemo specialistične preglede, enostavne diagnostične preiskave, enostavne ambulantne posege, zahtevne diagnostične postopke ter zdravila na beli recept.

 

Do specialista tudi brez obiska osebnega zdravnika

Če napotnice še nimate, se lahko z osebnim zdravnikom pogovorite na daljavo. V primeru medicinsko utemeljene indikacije vas lahko napoti k specialistu.

 

Široka mreža izvajalcev v Sloveniji

Sodelujemo s številnimi ambulantami, zdravstvenimi domovi in bolnišnicami v Sloveniji, zato vam lahko hiter dostop do specialista nudimo v vaši bližini. Pri izbiri vam svetujemo na Zdravstveni točki, izvajalca pa lahko poiščete tudi na seznamu izvajalcev.

 

Osnovno kritje

Letna zavarovalna vsota znaša 3.000 EUR in zadostuje za hitro ukrepanje pri zdravstvenih težavah. Od tega je 300 EUR na voljo za zdravila na beli recept. Za brezskrbno razširjeno kritje priporočamo zavarovanje Specialisti+.

 

Popolnoma brez skrbi

Ko dobite napotnico osebnega zdravnika za specialistični pregled, nas pokličite na 080 26 64. Če je nimate, preizkusite zavarovanje Zdravstveni nasvet. Vse ostalo na poti do vašega zdravja prevzamemo mi.

Skleni ZAVAROVANJE

 Kaj krije zavarovanje Specialisti?

Na pregled vas naročimo k specialistu s področja:

 • alergologije
 • angiologije
 • dermatovenerologije
 • gastroenterologije
 • ginekologije
 • kardiologij
 • nevrologije
 • oftalmologije
 • ortopedije
 • otorinolaringologije
 • pulmologije
 • proktologije
 • tireologije
 • urologije

 in drugih področij specialnosti, ki so dostopna na trgu samoplačniških zdravstvenih storitev z izjemo področij, ki so navedena v izključitvah.

V sklopu pregleda pri specialistu lahko opravite različne preiskave, kot na primer:

 • laboratorijske preiskave
 • rentgen (RTG)
 • ultrazvok (UZ)
 • elektrokardiogram (EKG)
 • spriometrija
 • elektroencefalografija (EEG)
 • elektromiografija (EMG)
 • vidni evocirani potenciali (VEP)
 • optična koherentna tomografija (OCT)
 • holter srca
 • cikloergometrija
 • merjenje gleženjskega indeksa
 • dermatoskopija
 • vestibulogram (VTG)

Enostavne diagnostične preiskave so del kritja Specialistična obravnava, ki je opredeljeno v Splošnih pogojih zavarovanja specialistično ambulantnega zdravljenja.

Že na pregledu lahko opravite enostavne ambulantne posege, kot so:

 • punkcija
 • odstranitev tujka
 • oskrba rane
 • aplikacija zdravila
 • biopsija
 • sklerozacija varic
 • aplikacija blokade

Enostavni ambulantni posegi so del kritja Specialistična obravnava, ki je opredeljeno v Splošnih pogojih zavarovanja specialistično ambulantnega zdravljenja.

Zavarovanje krije najpogostejše zahtevne diagnostične postopke, med njimi tudi:

 • računalniška tomografija (CT)
 • magnetna resonanca (MR)
 • gastroskopija
 • kolonoskopija

Kritje Zahtevni diagnostičen postopek je opredeljeno v Splošnih pogojih zavarovanja specialistično ambulantnega zdravljenja. Celoten nabor preverite na Seznamu zahtevnih diagnostičnih postopkov.

Vključena so zdravila, predpisana na beli recept (do 300 EUR).

Povrnemo vam stroške zdravil na beli recept, ki vam jih predpiše zdravnik specialist. Zdravila prevzamete v lekarni, z računom pa nato uveljavite zavarovanje.

Kritje Zdravila je opredeljeno v Splošnih pogojih zavarovanja specialistično ambulantnega zdravljenja.

Kako zavarovanje deluje v praksi?

Poglejte si primer ob bolečinah v želodcu.


POGLEJ PRIMER

Informativni izračun

Koliko stane zavarovanje Specialisti?

Mesečna premija je odvisna od vaše starosti.

S prehodom v višji starostni razred se tudi premija spremeni. Zavarovanje lahko sklenete, če ste starejši od 18 let. Brez vprašalnika o zdravstvenem stanju ali zdravniškega pregleda.

Preveri ponudbo

Dodatne ugodnosti

Bon za samoplačniške zdravstvene storitve

Ob spletni sklenitvi zavarovanja Specialisti prejmete bon v višini 20 evrov za koriščenje samoplačniških zdravstvenih in zobozdravstvenih storitev ali za nakupe v lekarnah v Sloveniji. Po opravljeni storitvi nam pošljete račun, mi pa vam refundiramo omenjen znesek.

V primeru drugega načina sklenitve zavarovanja Specialisti pa prejmete bon v višini 10 evrov.

Prihranite do 40 % s Triglav kompletom

Zavarovanje Specialisti je vključeno v Triglav komplet. Če sklenete ali obnovite več zavarovanj Zavarovalnice Triglav, d.d., dobite dodatne ugodnosti in prihranite tudi do 40 %. Več se splača.

Popust za fitnes

Za lažji skok v aktivno življenje vam podarimo prvo včlanitev v ŠUS Eurofitnes d.o.o. brez plačila članarine. Ob vpisu vam je na voljo še brezplačen predstavitveni trening z osebnim trenerjem in preizkus gibalne učinkovitosti oziroma splošne telesne pripravljenosti. Če se odločite za nakup letne vadnine s plačilom v enkratnem znesku, vam za nakup pripada še 10 % popust.

Navedene ugodnosti se ne seštevajo z ostalimi ugodnostmi in popusti ŠUS Eurofitnessa.

KAKO ZAVAROVANJE DELUJE V PRAKSI?

Peter je opazil spremembo na koži

Ker sprememba na koži po nekaj dni ni izginila, je želel stanje čim prej preveriti pri zdravniku.

Obiskal je osebnega zdravnika, ki ga je napotil na pregled k dermatologu.

Peter je najprej preveril termine pregleda v okviru javnega zdravstva, a je bil termin kljub napotnici »Zelo hitro« šele čez 3 mesece. Tako dolgo ni želel čakati, saj je želel čim prej ugotoviti ali je sprememba na koži sumljiva.

Zato je Peter poklical Zdravstveno točko

Vedel je, da bo z zavarovanjem Specialisti bistveno hitreje na vrsti.

Klic na 080 26 64

V Zdravstveni točki so Petru termin pri specialistu v bližini njegove službe organizirali v manj kot sedmih dneh.

Pregled pri dermatologu

Specialist je opravil anamnezo, klinični pregled in digitalno (preiskavo) poslikavo znamenj. Glede na ugotovljeno stanje je Petru svetoval, da se opravi izrez sumljive kožne tvorbe.
Pregled: 120 EUR
Digitalna (preiskava) poslikava znamenj: 180 EUR

Izrez sumljive kožne tvorbe

V Zdravstveni točki so Petru poiskali termin za izrez sumljive kožne tvorbe pri kirurgu plastiku še v istem tednu. Po posegu so izrezano tkivo poslali na histološko preiskavo.
Izrez kožne tvorbe: 165 EUR
Histološka preiskava: 200 EUR

Kontrolni pregled

Sledil je kontrolni pregled pri specialistu, ki je glede na izvide histološke preiskave ugotovil, da je bila sumljiva kožna tvorba v celoti izrezana do zdravega roba, hkrati pa je Petra pomirilo dejstvo, da je bila izrezana tvorba benigne narave. Sledila je še odstranitev šivov.
Kontrolni pregled: 70 EUR

Skrb je izginila

Peter je bil zadovoljen z osebno obravnavo Zdravstvene točke, zdravnika in vseh udeleženih v procesu njegovega zdravljenja. V kratkem času so tako izginile odvečne skrbi o morebitnem raku na koži.

SKUPAJ STROŠKI: 735 EUR
Doplačilo: 0 EUR

Jana pa je čutila bolečine v želodcu

Kljub težavi je Jana hodila v službo, vendar se stanje ni izboljšalo.

Obiskala je osebnega zdravnika, ki jo je napotil na pregled k gastroenterologu.

Jana je najprej poskusila dogovoriti termin pregleda v okviru javnega zdravstva, vendar je kljub napotnici »Zelo hitro« dobila termin šele čez 4 mesece. Vedela je, da tako ne bo šlo, saj so težave ovirale njen vsakdan.

Zato je Jana poklicala Zdravstveno točko

Vedela je, da bo z zavarovanjem Specialisti bistveno prej na vrsti.

Klic na 080 26 64

V Zdravstveni točki so Jani termin pri specialistu v bližini organizirali v manj kot sedmih dneh.

Pregled pri gastroenterologu

Specialist se je posvetil težavi. Opravil je anamnezo, klinični pregled in pretipal trebuh. Nato je opravil še ultrazvok. Glede na ugotovljeno stanje je Jani svetoval, da opravi še gastroskopijo.
Pregled: 100 EUR
Ultrazvok trebuha: 50 EUR

Gastroskopija

V Zdravstveni točki so Jani poiskali termin za gastroskopijo še isti teden. Na pregledu so Jani pogledali v notranjost požiralnika, želodca in dvanajstnika. Odvzeli so tudi vzorec tkiva sluznice želodca, da bi preverili, ali je prišlo do bakterijske okužbe.
Gastroskopija: 120 EUR
Laboratorijske preiskave: 40 EUR

Kontrolni pregled

Sledil je kontrolni pregled pri specialistu. Ta je temeljito preučil izvide in ugotovil, da ima Jana močno vnetje želodca in celotnega prebavnega trakta, vključno z dvanajstnikom. Izvidi pa niso pokazali bakterijske okužbe. Predpisal ji je protivnetno zdravilo za želodec.
Kontrolni pregled: 80 EUR
Zdravilo na beli recept: 50 EUR

Bolečine so izginile

Jana je bila zadovoljna z osebno obravnavo Zdravstvene točke, zdravnika in vseh udeleženih v procesu njenega zdravljenja. V kratkem času so težave v želodcu izginile.

SKUPAJ STROŠKI: 440 EUR
Doplačilo: 0 EUR

SKLENI ZAVAROVANJE SPECIALISTI

Pogosta vprašanja

Zavarovanje Specialisti se sklene za obdobje 4 let z možnostjo podaljšanja za enak čas trajanja.

Zavarovanje Specialisti lahko sklenete, če ste starejši od 18 let ter imate stalno ali začasno prebivališče v Republiki Sloveniji.

Ne. Ko sklepate zavarovanje Specialisti, vam ni treba izpolniti vprašalnika o zdravstvenem stanju ali opraviti zdravniškega pregleda.

Zavarovanje krije novonastale bolezni ali poškodbe. Predhodna zdravstvena stanja (bolezen, stanje ali poškodba, vključno z zdravstvenimi težavami, bolezenskimi znaki ali simptomi, ki so nastopili pred sklenitvijo zavarovanja) niso vključena v zavarovanje. Izjema so stanja, ki so bila prijavljena ob sklenitvi zavarovanja in jih je zavarovalnica sprejela oziroma je za obstoječe zdravstveno stanje ponudila doplačilo. Zavarovalnica ima možnost določeno predhodno zdravstveno stanje tudi izključiti iz zavarovanja.

Vse v povezavi z zavarovanjem uredimo prek Zdravstvene točke. Ko dobite napotnico ali potrebujete nadaljnjo zdravstveno obravnavo, pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 26 64 ali pišete na elektronski naslov tocka@triglavzdravje.si. V Zdravstveni točki vam bomo razložili vse nadaljnje korake pri uveljavljanju zavarovanja in uredili zdravstveno storitev.

Termin pri specialistu vam v povprečju uredimo že v nekaj dneh po prejetju vašega klica in napotnice na Zdravstveno točko. 

Izbor specialista uredimo po dogovoru z vami glede na vaše želje in potrebe. Sodelujemo s široko mrežo specialistov, tako da vam lahko zagotovimo pregled v bližini vašega kraja bivanja ali službe. Zavarovanje ne krije potnih stroškov.

Pripravljeni na vse

Z dodatnimi zavarovanji Triglav Zdravje pridobite odličnega zaveznika za vaše zdravje. Strokovni nasveti in hiter dostop brez dodatnih stroškov.

Brošure in dokumenti

 • Specialisti in Specialisti plus brošura.pdf 2,34 mb
  PRENESI
 • Dokument z informacijami o zavarovalnem produktu Specialisti.pdf 0,32 mb
  PRENESI
 • Splošni pogoji zavarovanja specialistično ambulantnega zdravljenja.pdf 0,18 mb
  PRENESI
 • Seznam zahtevnih diagnostičnih postopkov in posegov.pdf 0,08 mb
  PRENESI
 • Cenik storitev Triglav, Zdravstvene zavarovalnice.pdf 0,18 mb
  PRENESI
 • Pravila uporabe videoklica.pdf 0,08 mb
  PRENESI