Tudi čiščenje zobnega kamna

Skrbimo tudi za ohranjanje zdravja vaših zob.

Celovito kritje za vaše zobe

Širši obseg storitev

Zavarovanje Zobje+ obsega vse, kar nudimo v zavarovanju Zobje, torej doplačila pri zobozdravniku za nadstandardne storitve in materiale, zobnoprotetično rehabilitacijo v primeru nezgode ter izplačilo nadomestila v primeru diagnoze raka ustne votline s potrebo po protetiki, dodali pa smo tudi kritje stroškov zobozdravstvenih storitev preventive in protetike.

 

Pri vašem zobozdravniku

Brez naročanja v druge ordinacije, vse lahko uredite pri svojem zobozdravniku. Tu storitev tudi plačate, mi vam pa na osnovi posredovanega računa povrnemo stroške.

 

Hitro uveljavljanje prek aplikacije

Račun enostavno fotografirate in naložite prek mobilne aplikacije Triglav Zdravje. Uveljavljanje zavarovanja lahko hitro uredite tudi prek e-pošte ali s klicem na Zdravstveno točko.

 Kaj krije zavarovanje Zobje+?

Za zobozdravstvene storitve, ki so nad standardom v obveznem zavarovanju, krijemo stroške do 1.000 EUR letno.
To vključuje stroške za izvedbo ter uporabo nadstandardnega materiala in storitev, ki presegajo raven standardnih storitev iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, kot na primer:

• bela zalivka (od 4. zoba dalje)
• inlay
• onlay
• keramična prevleka na zobu

Za kritje velja karenca 3 mesece.

Kritje Nadstandardna zobozdravstvena storitev je opredeljeno v Splošnih pogojih zavarovanja Zobje.

Ko pride do poškodbe zob zaradi nezgode, krijemo samoplačniško storitve zobne protetike do 5.000 EUR letno.
V zobnoprotetično rehabilitacijo so vključene samoplačniške storitve zobne protetike, kot na primer:
• prevleka
• implantat
• mostiček
• delna proteza
• totalna proteza

Za kritje ni karence.

Kritje Zobnoprotetična rehabilitacija v primeru nezgode je opredeljeno v Splošnih pogojih zavarovanja Zobje.

V primeru diagnoze raka ustne votline vam izplačamo denarno nadomestilo v višini 5.000 EUR, če se pojavi potreba po protetiki.

Za kritje velja karenca 3 mesece.

Kritje Rak ustne votline s potrebo po protetiki je opredeljeno v Splošnih pogojih zavarovanja Zobje.

Povrnemo vam tudi stroške samoplačniških zobozdravstvenih storitev preventive in protetike do 5.000 EUR letno.
To, na primer, vključuje:
• čiščenje zobnega kamna
• začasna prevleka in proteza
• mostiček
• implantat
• delna in totalna proteza

Za kritje velja karenca 24 mesecev.

Kritje Zobozdravstvena storitev preventive in protetike je opredeljeno v Splošnih pogojih zavarovanja Zobje.


Kako zavarovanje deluje v praksi?

Poglejte si primer implantata.


POGLEJ PRIMER

Zavarovalna premija

Koliko stane zavarovanje Zobje+?

Mesečna premija je odvisna od vaše starosti. Za lažjo predstavo izberite svojo letnico rojstva in preverite ceno za zavarovanje vaših zob.

Zavarovanje lahko sklenete, če ste starejši od 14 let. S prehodom v višji starostni razred se tudi premija spremeni. Zavarovanje sklenete za dobo 4 let z možnostjo podaljšanja.

INFORMATIVNI IZRAČUN

Dodatne ugodnosti

Bon za samoplačniške zdravstvene storitve

Ob spletni sklenitvi zavarovanja Zobje+ prejmete bon v višini 10 EUR, ki ga lahko uporabite pri plačilu samoplačniških zdravstvenih, zobozdravstvenih storitev ali za nakup v lekarni v Sloveniji.

Prihranite do 40 % s Triglav kompletom

Zavarovanje Zobje je vključeno v Triglav komplet. Če sklenete ali obnovite več zavarovanj Zavarovalnice Triglav, d.d., dobite dodatne ugodnosti in prihranite tudi do 40 %. Več se splača.

Popust za fitnes

Za lažji skok v aktivno življenje vam podarimo prvo včlanitev v ŠUS Eurofitnes d.o.o. brez plačila članarine. Ob vpisu vam je na voljo še brezplačen predstavitveni trening z osebnim trenerjem in preizkus gibalne učinkovitosti oziroma splošne telesne pripravljenosti. Če se odločite za nakup letne vadnine s plačilom v enkratnem znesku, vam za nakup pripada še 10 % popust.

Navedene ugodnosti se ne seštevajo z ostalimi ugodnostmi in popusti ŠUS Eurofitnessa.

KAKO ZAVAROVANJE DELUJE V PRAKSI?

Gorazd potrebuje implantat

Gorazd lepo skrbi za zdravje svojih zob. Redno obiskuje zobozdravnika, vsako leto gre tudi na čiščenje zobnega kamna (ker ima zavarovanje Zobje+, mu tega ni treba doplačati). Vendar se mu vseeno zadnje čase pojavljajo težave pri žvečenju.

Na rednem preventivnem pregledu je o težavi obvestil zobozdravnika. Ta je ugotovil, da je treba zob izpuliti. Priporočil mu je vstavitev implantata.

Gorazd se je pri svojem zobozdravniku dogovoril za implantat

Ker ima sklenjeno zavarovanje Zobje+, je vedel, da ga lahko dobi brez doplačil iz lastnega žepa

Predračun zobozdravnika

Zobozdravnik je zob izpulil in Gorazdu pripravil predračun za vstavljanje implantata.
Vstavljanje implantata: 650 EUR
Prevleka na implantatu: 450 EUR

Klic na Zdravstveno točko

Ker gre za znesek, višji od 1.000 EUR, je moral Gorazd storitev zobne protetike najaviti Zdravstveni točki. Poklical je na 080 26 64. Prijazni svetovalci so mu obrazložili postopek in podali navodila o naslednjih korakih.
Asistenca: vključena

Odobritev posega

V Zdravstveni točki so vstavljanje implantata odobrili, saj ima Gorazd sklenjeno zavarovanje Zobje+, ki ta poseg vključuje. Uredili so kritje stroškov pri zobozdravniku.
Asistenca: vključena

Implantat

Zobozdravnik je Gorazdu vstavil implantat in prevleko. Gorazdov nasmeh je bil spet popoln, brez dodatnih stroškov. Za implantat mu ni bilo treba nič plačati, saj je račun poravnala zavarovalnica.

SKUPAJ STROŠKI: 1.100 EUR
Doplačilo: 0 EUR

SKLENI ZAVAROVANJE ZOBJE+

Pogosta vprašanja

Zavarovanje Zobje+ se sklene za obdobje 4 let z možnostjo podaljšanja za enak čas trajanja.

Zavarovanje Zobje+ lahko sklenete, če ste starejši od 14 let ter imate stalno ali začasno prebivališče v Republiki Sloveniji.

Ko opravite storitev pri zobozdravniku, shranite račun, saj vam bomo na osnovi tega povrnili stroške.
Fotografijo ali kopijo plačanega računa nam pošljite prek mobilne aplikacije Triglav Zdravje ali prek elektronske pošte na naslov zobozdravstvo@triglavzdravje.si. Iz računa mora biti razvidno, katere zobozdravstvene storitve so bile opravljene ter vaše ime, saj lahko zavarovanje koristite samo zase.

V primeru nezgode morate poleg fotografije ali kopije računa zobozdravnika poslati še zdravstveno dokumentacijo, iz katere je razvidno, da je poškodba zoba posledica nezgode.
Vse skupaj nam posredujete prek mobilne aplikacije Triglav Zdravje ali prek elektronske pošte na naslov zobozdravstvo@triglavzdravje.si. Iz računa mora biti razvidno, katere zobozdravstvene storitve so bile opravljene ter vaše ime, saj lahko zavarovanje koristite samo zase.
Zavarovalnica lahko po potrebi zahteva še dodatno dokumentacijo za ugotovitev pravic in obveznosti iz zavarovalne pogodbe.

Ne, zavarovanje Zobje+ ne krije stroškov slikanja zob RTG in CT. Slikanje posameznega zoba ali ortopan (RTG) sodita med pravice iz obveznega zdravstvenega zavarovanja. V kolikor slikanje potrebujete, vas lahko vaš zobozdravnik napoti nanj brez doplačil.

Zavarovanje tudi v tem primeru krije stroške nadstandardnega materiala za zobozdravstvene storitve (v višini zneska iz Cenika zavarovalnice, ki je del splošnih pogojev zavarovanja) do letne zavarovalne vsote 1.000 EUR. Zavarovanje ne krije stroškov standardnih storitev in materialov, ki so krita iz obveznega ali dopolnilnega zavarovanja. Te stroške boste pri zasebniku brez koncesije morali kriti sami.

V primeru nezgode vam krijemo stroške zobozdravstvenih storitev zobne protetike do letne zavarovalne vsote 5.000 EUR, prav tako pa vam pripada izplačilo nadomestila 5.000 EUR v primeru raka ustne votline, če se kot posledica izkaže potreba po zobnoprotetični rehabilitaciji. Z zavarovanjem Zobje+ lahko koristite tudi do 5.000 EUR letno za samoplačniške storitve preventive in zobne protetike.

Da, v zavarovanje so vključeni tudi avitalni zobje, vendar le v primeru, da je bilo njihovo zdravljenje zaključeno pred datumom sklenitve zavarovanja in se je ta zob smatral kot saniran.

Ne, saj gre za predhodno stanje, ki ni vključeno v zavarovanje. V primeru obrabe ali poškodbe obstoječih zoboprotetičnih nadomestkov (mostiček, implantat ipd.) zavarovanje Zobje+ ne krije novih, tudi če se ti poškodujejo pri nezgodi ali jim poteče doba trajanja. Vsi obstoječi mostički, implantati in proteze, ki ste jih imeli že pred sklenitvijo zavarovanja, se po splošnih pogojih štejejo kot predhodno stanje.

Ne. Zavarovanje ne velja za zobe, ki so izpadli pred sklenitvijo oziroma so bili v času sklepanja še v fazi zdravljenja in se je kasneje (po sklenitvi zavarovanja) izkazalo, da jih je treba izpuliti. V takem primeru vam ne moremo povrniti stroškov za implantat ali drugo obliko protetičnih nadomestkov.

Strošek novega mostička vam delno povrnemo. V primeru, da potrebujete nov mostiček, sestavljen iz dveh prevlek in dveh členov (ob predpostavki, da je bil obstoječi mostiček sestavljen iz enega člena in dveh prevlek) vam krijemo strošek dveh prevlek in enega člena (za zob, ki ga je bilo treba sedaj izpuliti), strošek enega člena pa morate poravnati sami, saj gre za stanje, ki je nastalo pred sklenitvijo zavarovanja. Nadomestitve predhodno manjkajočega zoba zavarovanje ne krije, tudi v primeru, ko je treba protetiko zamenjati zaradi novih stanj.

Ne, zavarovanje Zobje ne krije stroškov zobozdravstvenih storitev opravljenih v tujini.

Pripravljeni na vse

Z dodatnimi zavarovanji Triglav Zdravje pridobite odličnega zaveznika za vaše zdravje. Strokovni nasveti in hiter dostop brez dodatnih stroškov.

Mobilna aplikacija

Vedno z vami

Vemo, kako pomembno je imeti vse pri roki. Zavarovalne police, uveljavljanje zavarovanj, zdravstvene nasvete ali izvajalce zdravstvenih storitev v vaši bližini.

Prek mobilne aplikacije Triglav Zdravje gre hitreje.

Brošure in dokumenti

  • Zgibanka Zobje in Zobje plus.pdf 1,26 mb
    PRENESI
  • Dokument z informacijami o zavarovalnem produktu Zobje Plus.pdf 0,33 mb
    PRENESI
  • Splošni pogoji zavarovanja Zobje.pdf 0,18 mb
    PRENESI